Eskilstuna Pantbank

Auktioner

Våra auktioner hålls numera på Internet. För att bjuda på våra auktioner behöver du bara registrera dig. När det sedan är dags för en auktion får du ett meddelande per e-post.

Här kan du läsa om:

Om auktioner

Auktion ett sätt att bjuda ut varor till försäljning. Traditionellt leds auktionen av en auktionsförrättare. Budgivare får möjlighet att bjuda på auktionsobjekt och den med högsta budet vinner rätten (och skyldigheten) att köpa auktionsobjektet.
Auktioner är kända för att kunna resultera i riktiga klipp. Varor på en auktion kan visa sig kosta mycket mindre än normalt. Det är dock intresset från budgivarna av avgör.

Varför auktioner på Internet?

För dig som kund innebär auktioner på Internet att du kan titta på våra objekt och lägga bud utan att finnas på plats. Du kan följa budgivningen i realtid och höja buden vid behov. Det enda du behöver är tillgång till Internet. Auktioner på Internet gör auktioner hos oss på Eskilstuna Pantbank mer tillgänglig både för nuvarande och nya kunder.

För pantbanker har det blivit allt svårare att locka köpare till våra traditionella auktioner. Internet har idag blivit en allt mer självklar informationskälla, inte minst när det gäller sökning och köp av produkter. Trots att pantbanker är en anrik institution (faktiskt äldre än vanliga banker) så är auktioner på Internet en naturlig och välkommen utveckling.

Hur fungerar våra auktioner på Internet?

Inför en auktion läggs alla auktions objekt på vår hemsida. Vi skickar e-post till alla registrerade för att meddela om att auktionen har börjat. Objekten finns också att se i verkligheten i vår butik i Eskilstuna. När auktionen startat kan registrerade användare lägga bud på våra auktionsobjekt fram till angivet budstopp.

Efter att en auktion avslutats (budstopp) får alla de som vunnit budgivningen på en eller flera auktionsobjekt e-post om detta.

Hur lägger man bud?

Först måste du registrera dig. När du hittat ett intressant objekt anger du det maximala belopp som du är beredd att betala, detta kallar vi  maxbud. Ditt maxbud visas aldrig för andra budgivare. Vårt system bjuder sedan automatisk åt dig med minsta tillåtna steg baserat på utropspriset eller det aktuella högsta budet och de maxbud som angets av andra budgivare. Den automatiska budgivningen sker i budsteg vars storlek beror på budets storlek.

Om två budgivare anger samma maxbud vinner den budgivare som bjöd först. Ett e-postmeddelande skickas till dig om du inte längre leder en budgivning.

Maxbud är till för att underlätta budgivningen på auktionsobjekt och inte för oss för att vi ska ta ut "lite mer" för en vara. Om du är ensam om att bjuda på ett auktionsobjekt så får du den till utropspris, oavsett hur mycket större ditt maxbud är.

Budsteg i maxbud

Budsteg är den minsta tillåtna höjningen som krävs för att bjuda över någon annan. Detta är ett sätt att förhindra höjningar med enstaka kronor.

Intervall: Budsteg:
0-499 kr 25 kr
500-999 kr 50 kr
1000-1999 kr 100 kr
2000-4999 kr 200 kr
5000 kr eller mer 500 kr

Exempel på budgivning med maxbud

  1. Utropspriset för ett objekt är 1000 kr. Du anger maxbud 1500 kr. Ditt bud är det första och sätts därför automatiskt till 1000 kr.
  2. En annan budgivare anger vid ett senare tillfälle ett maxbud på 1100 kr.
  3. Ditt bud sätts automatiskt till 1200 kr.
  4. Den andre budgivaren (eller ännu en ny) sätter sitt maxbud till 1700 kr.
  5. Ditt bud sätts till 1500 kr och den andres till 1600 kr.
  6. Eftersom du inte längre leder budet blir du meddelad om detta per e-post.

På antaget bud tillkommer 15% provision. Om du t.ex. bjudit 1000kr och det är det högsta budet får du betala 1150kr.

Vad händer om jag vinner en auktion?

Om du vunnit budgivningen för en eller flera auktionsobjekt blir du meddelad om detta per e-post. Där finns information om vilka objekt du vunnit och till vilket belopp. Du har då möjligheten att hämta varorna eller få dem skicka till dig mot en kostnad.

Leverans och frakt

Vi skickar gärna varor per post enligt följande:

Inkl. emballage och försäkring.

Värde upp till:
Kostnad:
5 000 kr 100 kr
5 001-50 000 kr 200 kr
50 001-200 000 kr   250 kr

Priserna gäller inom Sverige och per auktion.

Om du vill att vi skickar en skrymmande eller ömtålig vara ber vi dig ta kontakt med oss för att få exakta kostnader.

Vad händer om jag inte betalar?

När du lägger ett bud är det bindande; d.v.s. du måste betala varan om du vinner budgivningen. Vi vill att du betalar inom fem dagar.

 Vid utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta, påminnelseavgift och eventuella inkassoavgifter.

Dröjsmålsräntan är för närvarande: 3.5% i månaden

Påminnelseavgiften är 50 kr och avser varje utsänd påminnelse.

Pantbanken Eskilstuna AB
Kungsvägen 13 (Sveaplan)
633 49 ESKILSTUNA

Telefon: 016 - 12 07 21
Fax: 016 - 14 29 15
E-post: etuna.pant@telia.com

Öppettider
Mån-Fre: 10 - 17
Lunch: 13 - 14

Lördagar: Stängt
Dag före helgdag:
10 - 13

Copyright © 2021 Eskilstuna Pantbank  |  Alla auktioner  |  Alla i butiken  |  Alla sålda  |  Cookies  |  Sitemap  |  Kontakta Eskilstuna Pantbank
Auktionssystem utvecklat av Marcin Nowak